Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Για το ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΧΥΟΣ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο ΟΜΠΑΜΑ που ήλθε στη χώρα μας και στηρίζει ορισμένες επιδιώξεις μας .


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο «Μπαράκ» για τους Έλληνες του Σικάγου, είναι στη χώρα μας και αναχωρεί μετά τη σημερινή ομιλία του με προορισμό το Βερολίνο . Ως Γερουσιαστής είχε ταχθεί κατά της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ επέμβασης των ΗΠΑ στο ΙΡΑΚ. Και στην εκστρατεία για το χρίσμα των δημοκρατικών από τους πρώτους υποστηρικτές του ήταν ο Μάρκος Moulitsas Ελληνοαμερικανός Δικηγόρος από το Σικάγο με το blog του: Daily Kos www.dailykos.com/ που τάχθηκε κατά της εισβολής στο ΙΡΑΚ και στο Αφγανιστάν, έχει δε καθημερινά εκατομμύρια αναγνώστες. Ο Μάρκος ήταν η ψυχή στα social media στη καμπάνια της πρώτης τετραετίας τον Ομπάμα, μαζί με άλλους υποστηρικτές ελληνικής καταγωγής, όπως ο δημοσιογράφος Γιάννης Aravosis με το AMERICAblog News , http://americablog.com , ο οικονομολόγος Γιαννούλης που συνοδεύει τον απερχόμενο πρόεδρο στην Αθήνα . Ο Γιαννούλης, διετέλεσε Υπουργός των οικονομικών στη πολιτεία του Illinois όπου εκλεγόταν ο Ομπάμα Γερουσιαστής , παλιότερα δε έπαιζε επαγγελματικό μπάσκετ στον Πανιώνιο της Νέας Σμύρνης. Έχουν την αξία τους οι πολιτικές φιλίες.

Ωστόσο, τα βασικά και κύρια ζητήματα αφορούν στις πολιτικές της ισχύος και των συμφερόντων των ΗΠΑ. Και ο Ομπάμα συνέχισε την εμπλοκή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν στη Λιβύη. Άνοιξε μέτωπο με τη Ρωσία σε συμμαχία με ορισμένες συντηρητικές κυβερνήσεις της ΕΕ, θέτοντας σε βάρος της Ρωσίας ζήτημα ότι απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη και την έναρξη ενός νέου οιονεί διπολισμού με ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Συμμάχησε με τα θεοκρατικά καθεστώτα του Αραβικού κόλπου που χρηματοδοτούσαν τους τζιχαντιστές και άφησε να σέρνεται η κρίση στη Συρία. Ο βασικός στρατηγικός λόγος ήταν: Οι αγωγοί αερίου και πετρελαίου, τα ενεργειακά δίκτυα και η ρωσική επιρροή. Ο κύριος λόγος της τελευταίας επίσκεψης στο Βερολίνο με πρώτο σταθμό την Ελλάδα, εντάσσεται στη βασική εθνική στρατηγική των ΗΠΑ ότι όλες οι ηγεσίες των ΗΠΑ πρώτον θα ασκούν πολιτική ηγεμονία στην Ευρώπη και σε αυτή τη λογική ΔΕΝ θα επιτρέψουν την εξέλιξη μιας ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Ευρώπης και δεύτερον, οφείλουν να ξανα οδηγήσουν το δολάριο στη δεσπόζουσα θέση που είχε πριν το 2002 που κυκλοφόρησε το Ευρώ.