Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κοίτα ποιος μιλάει για τον Φιντέλ!


Εξαπατημένη στην νιότη της από τον Κάστρο αισθάνεται η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και του εύχεται... «καλό ταξίδι» καλώντας τον να πάρει μαζί του «τις ψευδαισθήσεις και τα υπέροχα ψέματα της νιότης μας»!
Τι μαθαίνει, λοιπόν κανείς! Η γυναίκα η οποία από τα 26 της χρόνια έχει καταλάβει τις πιο υψηλές θέσεις της κρατικής ιεραρχίας (Νομάρχης, Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας, Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργός Παιδείας) ήταν οπαδός του Φιντέλ, και είχε κυριευτεί από τα οράματά του. Ωστόσο, κάποια στιγμή κατάλαβε φαίνεται ότι όλα ήταν «ψευδαισθήσεις και υπέροχα ψέμματα».
Ναι, η Άννα Διαμαντοπούλου της φωτοτυπίας έκανε το θράσος της σχόλιο στο twitter για το θάνατο του Φιντέλ αλλά πήρε πληρωμένη απάντηση από έναν άλλο χρήστη.


Είναι φανερό ότι πολλοί προσπαθούν να κρύψουν τη χαρά τους αλλά δε μπορούν, δυσκολεύονται ιδιαίτερα!
Αλήθεια πόσο κυνικότητα μπορεί να διαθέτει κανείς για να τολμά να ξεστομίζει όσα ξεστομίζει η πρώην κ. Υπουργός της Παιδείας;

ΑΝΤΙΟ ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ

Σήμερα οι Ήρωες υψώνονται γιατί σήμερα ξαναγεννιέται η ιστορία δίπλα στον Φιντέλ.
Σήμερα ξαναγεννιούνται οι Γιοι της Επανάστασης και της Νίκης. Οι υπερασπιστές των φτωχών και των αδυνάτων. Όλων όσων δεν είχαν φωνή.
Σήμερα ξαναζωντανεύουν οι Επαναστάσεις και οι Θρύλοι.
Υψώνονται οι ψυχές αυτών που καταπολέμησαν την αδικία. Οι ψυχές αυτών που οραματίστηκαν ένα καλύτερο αύριο. Οι ψυχές αυτών που αφιέρωσαν και έδωσαν τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο.
Σήμερα τα παιδιά ενός άνδρα, ο οποίος ποτέ δεν πεθαίνει, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη τους, του οποίου το παράδειγμα και οι ιδέες θα ζουν αιώνια μέσα στις καρδιές όλων των Επαναστατών του κόσμου. Αυτών που πέθαναν, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα γεννηθούν.
Ο Φιντέλ πέρασε στην αθανασία και ενώθηκε με όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για μια ζωή γεμάτη αξιοπρέπεια.
Ο πλανήτης δεν είναι πια ο ίδιος γιατί κοιμήθηκε ο τεράστιος άνθρωπος του εικοστού αιώνα.

Κοιμήθηκε ο Φιντέλ.

Η ιστορική απολογία του Φιντέλ Κάστρο: Καταδικάστε με. Η Ιστορία θα με δικαιώσει!

Μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Φουλχένσιο Μπατίστα το 1952, ο Φιντέλ Κάστρο, που έφυγε το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, οργανώνει τον ένοπλο αγώνα μαζί με τον αδελφό του Ραούλ.

Στις 26 Ιουλίου 1953, επιχειρεί να επιτεθεί στον στρατώνα Μονκάδα στο Σαντιάγο ντε Κούβα (ανατολικά) αλλά αποτυγχάνει.

Ο Φιντέλ πιάνεται αιχμάλωτος κι ασκούμενος δικηγόρος τότε αναλαμβάνει ο ίδιος να υπερασπιστεί τον ευατό του. Η απολογία του ξεδιπλώνει όλο του το όραμα για την επαναστατημένη Κούβα. Θα τελειώσει την ομιλία του με μια φράση που η πορεία του επιβεβαίωσε: «Καταδικάστε με. Η Ιστορία θα με δικαιώσει!».

Ο Κάστρο καταδικάζεται σε κάθειρξη 15 ετών. Αμνηστεύεται και αποφυλακίζεται δύο χρόνια αργότερα.

Εξόριστος στο Μεξικό, αποβιβάζεται μαζί με 81 άνδρες -μεταξύ των οποίων ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα -τον Δεκέμβριο του 1959 στη νότια ακτή της χώρας. Η αποστολή αποδεκατίζεται. Καταφεύγει με μια χούφτα αντάρτες στους λόφους της Σιέρα Μαέστρα, καταφέρνει να αναδιοργανωθεί και να πάρει τον έλεγχο ενός τμήματος της επαρχίας Οριέντε.

Τον Αύγουστο του 1958 ξεκινά μια μεγάλη επίθεση η οποία θα καταλήξει στην κατάρρευση του καθεστώτος του Μπατίστα την 1η Ιανουαρίου 1959. Στις 8 Ιανουαρίου, περιβαλλόμενος από τους barbudos του - τον αδελφό του Ραούλ, τον Τσε Γκεβάρα, τον χαρισματικό Καμίλο Σιενφουέγος- ο Φιντέλ Κάστρο εισέρχεται θριαμβευτικά στην Αβάνα.