Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Στην Ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών.

Απ’ τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές, όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών (δείτε παλιότερο κείμενο «Γενοκτονία!» http://sanejoker.info/2013/06/genocide.html), διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό -με εξαίρεση τους κοινούς χιμπατζήδες.

Οι αιτίες κάθε γενοκτονίας, αν δούμε πίσω απ’ τις προφάσεις και τις επιφάσεις, είναι πάντα οι ίδιες: Κυριαρχία και Κέρδος.

Η Θρησκεία, το Έθνος, η Φυλή είναι σαφώς ιδεολογήματα που χρησίμευσαν (και χρησιμεύουν) ως παραπετάσματα ή ως λάβαρα, για να πείθονται οι θύτες ότι πράττουν κάτι ορθό.

Ό,τι είναι Ιερό, κάθε δόγμα, οδηγεί αναπόφευκτα στην Εξόντωση του Άλλου.

Αν εξαιρέσουμε την τελευταία γενοκτονία, την παγκόσμια και νεοφιλελεύθερη, υπάρχει μια άλλη (όχι τόσο γνωστή ούτε τόσο προβεβλημένη) που κατέχει τα σκήπτρα της πιο αποτρόπαιης. Είναι η γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής, των αυτόχθονων κατοίκων της αμερικανικής ηπείρου, που εξολοθρεύτηκαν απ’ τον «ανώτερο πολιτισμό» των Ευρωπαίων.

Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγοράκι που το εγκατέλειψαν επειδή ήταν «μάγος»...

Οσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα: Το αγόρι που οι γονείς του άφησαν να πεθάνει γιατί νόμιζαν ότι ήταν μάγος, στην πρώτη του μέρα στο σχολείο.

Πριν από ένα χρόνο, η εικόνα ενός «στοιχειωμένου» αγοριού από τη Νιγηρία το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος και το είχαν αφήσει να τριγυρνά στους δρόμους γυμνό, αποστεωμένο και αφυδατωμένο προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.

Μια φωτογραφία που στοίχειωσε το μυαλό μας, και χαράχτηκε στη μνήμη μας ως μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες του 2016. 
Ηταν στις 30 Ιανουαρίου του 2016 όταν μια γυναίκα από τη Δανία, η φιλάνθρωπος Anja Ringgren Loven, έβαλε τέλος στο μαρτύριο αυτού του παιδιού που έμοιαζε με αγρίμι, πλησιάζοντάς το και δίνοντάς του νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της και λίγα μπισκότα. Από τότε ανέλαβε προσωπικά την ανάρρωσή του και το ξανάφερε στη ζωή.

Ζούσε στους δρόμους για 8 ολόκληρους μήνες
Οσο συγκλονιστική είναι η ιστορία του 3χρονου αγοριού, το οποίο εξορίστηκε από το σπίτι του και έζησε στους δρόμους σαν ζώο για οκτώ ολόκληρους μήνες τρώγοντας αποφάγια, πολλαπλάσια συγκλονιστικό είναι το πείσμα του να επιβιώσει σε συνθήκες που είναι σχεδόν αδύνατον να ζήσει άνθρωπος. Πόσο μάλλον ένα τόσο μικρό παιδί.
Οσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα…
Χάρις στην ευαισθησία της Loven και κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, η ζωή αυτού του παιδιού σώθηκε και η εξέλιξη της υγείας του είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε 12 μήνες, αυτό το «αγρίμι» μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο αγόρι, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.

Ρωμανός: Ο Κορκονέας ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας

Με εκτενές κείμενό του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, ο φυλακισμένος Νίκος Ρωμανός, σχολιάζει τη δήλωση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, πως “δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από κανένα 15χρονο”.

Ο Νίκος Ρωμανός, ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που τον είδε να πέφτει νεκρός δίπλα του στις 6 Δεκέμβρη του 2008, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα, “βλέπει” στην πρόσφατη δήλωση του δράστη μια ομολογία πολιτικής δολοφονίας από πλευράς του.

Σύμφωνα με το Νίκο Ρωμανό, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας “Με την άρνηση του να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία του συντρόφου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εισάγοντας ως βασική επιχειρηματολογία το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός ουσιαστικά αναλαμβάνει πέρα από τις όποιες ποινικές προεκτάσεις που μας είναι αδιάφορες και την πολιτική ευθύνη καθιστώντας την δολοφονία πολιτική με τις πολιτικές ευθύνες να αναρριχούνται έως την κορυφή της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.”

Προσθέτει ακόμα για τον δράστη της δολοφονίας του 15χρονου φίλου του πως “Έχει αντίληψη του θεσμικού του ρόλου καθώς θεωρεί ότι η πράξη του δεν εξελίχθηκε εκτός των αστυνομικών του καθηκόντων αλλά μέσα στα πλαίσια που ορίζει η υπηρεσία του στην αστυνομία.”

Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Ρωμανού, όπως αναρτήθηκε στο Indymedia:

“Στις 23 Δεκεμβρίου σε μια από τις συνεδριάσεις του μικτού ορκωτού εφετείου Λαμίας το οποίο δικάζει τους μπάτσους – δολοφόνους Κορκονέα και Σαραλιώτη η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε όπως συνηθίζεται από τους κατηγορούμενους να τοποθετηθούν σχετικά με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.