Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Πάμε Ντόλυ…» Έφυγε ένας «φτωχός και μόνος καουμπόι»


Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ξεχωριστός καλλιτέχνης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην εξέλιξη της μουσικής στη χώρα μας. 

Δανειζόμαστε το βιογραφικό του Λουκιανού Κηλαηδόνη από την προσωπική του ιστοσελίδα (εξ ου και ο ενεστώς χρόνος) : 

«Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Θεσσαλονίκη), καθώς και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο (Αθήνα), χωρίς ποτέ να ασκήσει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, αφού από πολύ νωρίς φαινόταν ότι θα τον κέρδιζε ολοκληρωτικά η μουσική. 

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας». Τα τραγούδια στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. 

Ακολουθεί ο δίσκος «Κόκκινη Κλωστή» σε στίχους Νίκου Γκάτσου με την Δήμητρα Γαλάνη και τον Μανώλη Μητσιά. Το 1973 κυκλοφορούν σε κόκκινο βινύλιο τα «Μικρoαστικά» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη, όπου για πρώτη φορά ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ερμηνεύει δικές του συνθέσεις. Αυτή η δουλειά είναι σταθμός στην καλλιτεχνική πορεία του Λουκιανού, αλλά και στα μουσικά μας πράγματα, γιατί τα «Μικροαστικά» πριν εκδοθούν σε δίσκο κυκλοφορούν παράνομα στη διάρκεια της δικτατορίας και γίνονται σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη γενιά. Επόμενη δισκογραφική δουλειά του είναι τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» πάλι σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη. 

Το 1976 ο Λουκιανός γράφει την «Media Luz» τον μοναδικό του δίσκο με ορχηστρική μουσική, που είναι το soundtrack μιας υποθετικής ταινίας “Film Noir” . 

Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ο αγαπημένος μουσικός Λουκιανός Κελαηδόνης σκορπώντας θλίψη στους οικείους του και τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στο Facebook η σύζυγός του, Αννα Βαγενά. 

«Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες. Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.

Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη».

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο οποίος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα λόγω καρδιακών προβλημάτων, είχε μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου Υγεία στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει στην λιτή ανακοίνωση : «Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης απεβίωσε τα ξημερώματα μετά από βραχεία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας».

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο εμφανίζονταν μέχρι πρότινος.

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας». Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς.

«Ο μυστικός γάμος του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι»!


«Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας Le Monde πως ο Αλέξης Τσίπρας παντρεύτηκε κρυφά την Περιστέρα Μπαζιάνα με θρησκευτικό γάμο στο Παρίσι.

Ο γάμος του Αλέξη Τσίπρα με την Περιστέρα Μπαζιάνα έγινε στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Παρισίων Μικέ.

Το ζευγάρι είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης αλλά η Περιστέρα δεν εμπιστεύεται τις υπογραφές του Αλέξη, οπότε του ζήτησε να ντυθεί νυφούλα και να την πάρει με παπά και με κουμπάρο, για να μην σχολιάζουν στην γειτονιά πως την έχει αστεφάνωτη και την λένε όλοι παστρικιά.

Επίσης, ο Αλέξης και η Μπέτυ περίμεναν να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά τους για να θυμούνται τον γάμο των γονιών τους, αφού μια από τις μεγαλύτερες απορίες όλων των παιδιών της γης είναι γιατί δεν θυμούνται τίποτα από τη μέρα του γάμου των γονιών τους.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο ιδιοκτήτης της L’ Oreal, ενώ παρευρέθη σύσσωμη η οικογένεια Ρότσιλντ, η οικογένεια Ροκφέλερ και άλλες οικογένειες της επαναστατικής Αριστεράς του χαβιαριού.

Στην διάρκεια της τελετής, η Μπέτυ Μπαζιάνα πάτησε το πόδι του Αλέξη Τσίπρα, και ο Αλέξης της έχωσε μια μπούφλα αλλά μπήκαν στη μέση οι Ρότσιλντ και τους χώρισαν, ενώ οι Ροκφέλερ τους πέταγαν ρύζια.

Μετά τον γάμο, ακολούθησε μια λιτή δεξίωση στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Four Seasons, ενώ ο Αλέξης και η Μπέτυ έμειναν στη βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου, στην οποία είχε μείνει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το επόμενο πρωί, ο Αλέξης και η Μπέτυ σηκώθηκαν από τα χαράματα και πήγαν να εντοπίσουν τα σπίτια που έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η γυναίκα του στο Παρίσι, ώστε να τα βγάλουν φωτογραφίες και να τα τρίψει ο Αλέξης στη μούρη του Κυριάκου στη Βουλή.