Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης - Κοινή γραμμή ΕΕ-ΔΝΤ έναντι Ελλάδας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της β’ αξιολόγησης με Ευρωζώνη και ΔΝΤ να τηρούν πλέον κοινή στάση έναντι της Αθήνας και όλα να κρίνονται σε άτυπη συνάντηση Τσακαλώτου – Ευρωπαίων απόψε.

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε την επικείμενη σημερινή πολυμερή συνάντηση των θεσμών Ντάισελμπλουμ – Βίζερ – Τσακαλώτου για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί στο ανώτερο τεχνικό επίπεδο δηλαδή τον Μάρκο Μπούτι γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν και τον Ντέκλαν Κοστέλο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα. 
Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπρόσωποι από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δεν θα παρευρεθεί. Τα διαπραγματευόμενα μέρη θα προσπαθήσουν να καθορίσουν το δημοσιονομικό διάδρομο για τα έτη μετά 2018 και τον τρόπο προληπτικής νομοθέτησης που αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για μια συμφωνία.

Στόχος είναι να καταγραφεί ένα “περίγραμμα μέτρων”, τα οποία θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των πλευρών περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει τη συγκατάθεση του και να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Νωρίτερα σε επιβεβαίωση των πληροφοριών για σύγκλιση έκτακτης συνάντησης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, είχε προχωρήσει προχώρησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, όμως εξήγησε ότι δεν διαβλέπει ατμόσφαιρα κρίσης καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί μήνες μέχρι την επόμενη εξόφληση κάποιας ελληνικής δόσης. 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, “εάν όλοι οι εταίροι κάνουν τώρα ένα βήμα για να συγκλίνουν μεταξύ τους, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και τελικά να γυρίσουμε σελίδα σε ένα δύσκολο κεφάλαιο. Είμαστε σε μία διχάλα στον δρόμο: Μπορούμε επιλέξουμε να κτίσουμε στην πρόοδο που έχει γίνει ή να θέσουμε αυτή σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών στους Financial Times. Κοινή στάση έναντι Ελλάδας

Μονόδρομος, για ανθρωπιστικούς λόγους, η αποφυλάκιση του βαριά άρρωστου Άκη Τσοχατζόπουλου

Του Παπαδόπουλου Παναγιώτη (Κάϊν)

O Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν μέρος μιας πολιτικής τάξης πού χρησιμοποίησε τον σοσιαλισμό και τoν "τρίτο δρόμο" για προσωπικό όφελος και αξιώματα. Διέβρωσε και κακοποίησε την μεταπολιτευτική στροφή και επιθυμία (μετά την πτώση της χούντας) για Κοινωνική Αναγέννηση και Αλλαγή και τις παραμόρφωσε σε θεσμό και αντίληψη για προσωπικό όφελος, βόλεμα και ατομικισμό. 

Πίσω από την καταδίκη του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου σε 25,5 χρόνια σκεπάσθηκε και απαλλάχθηκε πολιτικά και νομικά η ανευθυνότητα και διαφθορά των "συντρόφων" του στο ΠΑΣΟΚ πού απολαμβάνουν σήμερα τα "δώρα" της θητείας τους από το πάντρεμα του "σοσιαλισμού" με τον "πολιτισμό" της μίζας ,του ρουσφετιού και του πλουτισμού. 

Η ποινή όμως της "συλλογικής ευθύνης" είναι φασισμός, γεμάτη αίμα και αδικίες.
Ο ΕΝΑΣ δεν θα αφήνεται μέχρι εξόντωσης στο κελί για τις αμαρτίες ΟΛΩΝ των άλλων και οι "αναμάρτητοι" μάλιστα να ρίχνουν και πέτρες σ΄ αυτόν τον μισοπεθαμένο ΕΝΑΝ.... 

Γι αυτό είμαι απέναντι στις επιλογές και την απάθεια ενός δικαστικού-πολιτικού συστήματος πού έχει απορρίψει αιτήσεις αποφυλάκισης ενός κρατουμένου (όποιος κι αν είναι αυτός,ο χειρότερος εγκληματίας....)πού στα 76του χρόνια η τσακισμένη υγεία του πρέπει να ανοίγει πόρτα στην ευαισθησία και όχι στην απαξίωση και στην βαρβαρότητα. Κανείς δεν έχει να πάρει "ευχαρίστηση" από την εξόντωση ενός βαριά άρρωστου κρατουμένου εκτός από τους οπαδούς του δόγματος του σαδισμού και της εκδίκησης.