Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Λιβύη: 28 μετανάστες πέθαναν μεσοπέλαγα από πείνα και δίψα


28 μετανάστες εντόπισαν λίβυοι ψαράδες νεκρούς, μέσα σε σκάφος που επέπλεε στα ανοιχτά της πόλης Σαμπράθα, δήλωσε την Τρίτη, αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα πέθαναν από πείνα και δίψα, καθώς η μηχανή της λέμβου στην οποία επέβαιναν, βρέθηκε χαλασμένη.

Ο διοικητής της μονάδας ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών,Αχμαϊντα Χαλίφα Αμσαλάμ δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι 28 μετανάστες, ανάμεσα τους τέσσερις γυναίκες, εντοπίστηκαν μετά την δύση του ηλίου από τους αλιείς που έσυραν το σκάφος στην ακτή.

Τα θύματα θάφτηκαν σε ένα νεκροταφείο για παράτυπους μετανάστες, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Η λέμβος στην οποία επέβαιναν σταμάτησε στα ανοιχτά, εξαιτίας βλάβης που υπέστη η μηχανή», τόνισε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των θυμάτων.

Φρίκη στην Τσετσενία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων απέδρασαν


Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους φαίνεται ν΄ανοίγει η Τσετσενία, στα οποία – σύμφωνα με τους ακτιβιστές- οι κρατούμενοι υφίστανται βασανισμούς με ηλεκτροσόκ, ενώ συχνά ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά τη δεκαετία του 30 και τον Χίτλερ.

Η είδηση αυτή έρχεται, μετά την εξαφάνιση 100 gay ανδρών στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα μ΄ένα ρεπορτάζ της Novoya Gazeta, «οι αρχές έχουν εγκαταστήσει διάφορα τέτοια στρατόπεδα, όπου οι ομοφυλόφιλοι δολοφονούνται ή εξαναγκάζονται να φύγουν απ΄τη χώρα». Σημειώνει, μάλιστα, ότι ένα απ΄αυτά τα στρατόπεδα έχει εγκατασταθεί στις πρώην στρατιωτικές βάσεις, στην πόλη Argun.

Μιλώντας στη MailOline, η Svetlana Zakharova απ’ το ρωσικό LGBT δίκτυο, δήλωσε: «Oι gay άνθρωποι τίθενται υπό κράτηση στα στρατόπεδα αυτά. Εργαζόμαστε με στόχο να τους απομακρύνουμε. Κάποιοι έχουν φύγει απ’ την περιοχή. Αυτοί που κατάφεραν να ξεφύγουν μας είπαν ότι κρατήθηκαν στο ίδιο δωμάτιο, όλοι μαζί. Περίπου 30-40 άτομα. Βασανίστηκαν με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έπεφταν θύμα άγριου ξυλοδαρμού που κάποιες φορές οδηγούσε στον θάνατο».