Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Συνέντευξη της 29χρονης Ηριάννας: «Δεν είμαι ροζ ελέφαντας που ίπταται πάνω από τα κεφάλια τους»

Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" επειδή διατηρούσε σχέση με έναν “ύποπτο”!!!

Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε, προφανώς, ο τελευταίος άνθρωπος που, μόνο λόγω στενών ή φιλικών σχέσεων με άτομα «στιγματισμένα» με την ταμπέλα «αναρχικός», «αντιεξουσιαστής» ή με άτομα που κάποτε αποφάσισαν να ενταχθούν σε μια οργάνωση η οποία κινείται εκτός των ορίων του νόμου, δικάζεται με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Συχνά καταδικάστηκαν χωρίς στοιχεία και φυλακίστηκαν άνθρωποι που αργότερα, στις «ψυχραιμότερες» δίκες σε δεύτερο βαθμό, αθωώθηκαν. Από την άλλη, συχνά δίνεται αναστολή ποινής για βαριά εγκλήματα και πολυετείς καθείρξεις σε επίορκους υπηρέτες του Δημοσίου, διακινητές ναρκωτικών, καταχραστές δημόσιου χρήματος, καταδικασμένους για εγκλήματα κατά ζωής, βιαστές κ.λπ.
Τη φορά αυτή, δυστυχώς, φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη αποφάσισε να δείξει το σκληρότερο πρόσωπό της σε μια νέα γυναίκα που –άγνωστο (;) γιατί– φορτώθηκε χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο μια βαριά κατηγορία. Μια φοιτήτρια που έτυχε να βρίσκεται ένα βράδυ στο σπίτι του συντρόφου της, όπως και ο συγκάτοικός του, καταδικάστηκαν με τον νόμο περί τρομοκρατίας σε 13 χρόνια κάθειρξη.
Ο μεν σύντροφός της –το επίδικο πρόσωπο– αθωώθηκε, μια και η μόνη σε βάρος του κατηγορία ήταν η φιλική σχέση με δύο μέλη των «Πυρήνων», οι δύο άλλοι που απλώς βρέθηκαν σπίτι του καταδικάστηκαν ως «τρομοκράτες».

Και ο Manu Chao υπογράφει κείμενο αλληλεγγύης για την Ηριάννα

Κείμενο αλληλεγγύης στην Ηριάννα υπογράφουν περισσότεροι από 20 Έλληνες μουσικοί, αλλά και ο Manu Chao. 

Η 29χρονη βρέθηκε στη φυλακή επειδή διατηρούσε σχέση με έναν “ύποπτο” για συμμετοχή στη “Συμμετοχή Πυρήνων”. Ο ίδιος αθώωθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο. Εκείνη όμως καταδικάστηκε σε κάθειρξη κάθειρξη 13 ετών. Η άδικη καταδίκη της έχει ξεσηκώσει ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, από πολίτες, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

Σε αυτό το κίνημα προστίθενται ακόμη 23 καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εκφράσει την αλληλεγγύη τους το προηγούμενο διάστημα ατομικά και σήμερα υπογράφουν το παρακάτω κείμενο: 

"Η Ηριάννα, όπως λίγο πολύ πλέον όλοι ξέρετε, φυλακίστηκε για 13 χρόνια με αμφιλεγόμενο μερικό δείγμα dna και τη σχέση της με έναν αθώο.

Φυλακίστηκε από κάποιους που δεν δίνουν καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή. Άνθρωποι επικίνδυνοι σε επικίνδυνες θέσεις και εμείς έρμαια των αποφάσεων τους. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν…

Για μας μουσική δεν είναι ο στόχος ή το αποτέλεσμα. Είναι το μέσo στην δική μας προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να βροντοφωνάξουμε για την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επειδή λοιπόν υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα απ την μουσική σε αυτόν τον κόσμο σπάμε την σιωπή και την βολική λογική ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να μιλάνε μόνο μέσα απ το έργο τους και φωνάζουμε για την απελευθέρωση της!
Μακάρι οι μελωδίες μας να της κάνουν συντροφιά και να της δίνουν δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Πωλούνται νεφρά Online»

«Ονομάζομαι Αχμέντ. Είμαι από την Συρία και ζω στην Τουρκία. Θα ήθελα να δώσω το νεφρό μου. Ομάδα Αίματος Α+… Τηλέφωνο 0………..»

«Με λένε Μοχάμεντ. Πουλάω το νεφρό μου για να μπορέσω να πάω στην Ευρώπη. Ζω στην επαρχία Χατάϊ στην Τουρκία. Κάλεσε στο κινητό μου 0……»

Είναι δύο από τις χιλιάδες αναρτήσεις σε μια κλειστή ομάδα του Facebook με τίτλο «Πωλήσεις νεφρών online» γραμμένη και στα αραβικά που ανανεώνεται καθημερινά από απελπισμένους ανθρώπους, που έφτασαν στο σημείο να μην διστάζουν να βγάλουν στο σφυρί ζωτικά τους όργανα, προσθέτοντας στην φτώχεια τους …και την αναπηρία.

Πρόκειται για μια ιδιόμορφη δημοπρασία, ένα αλλόκοτο αλισβερίσι που επιβεβαιώνει ότι το τράφινκινκ, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η αγορά όχι μόνο υπάρχει αλλά αναπτύσσεται γεωγραφικά πλησιάζοντας την Ευρώπη. Αν μέχρι πρότινος οι φήμες περιορίζονταν στον φτωχό πληθυσμό της Ινδίας του Πακιστάν και της Αφρικής, τώρα αγγίζει πληθυσμούς οικείους στους Έλληνες (Σύριοι πρόσφυγες) και γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία.

Την αλήθεια επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) κ. Ανδρέας Καραμπίνης.