Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Για την υπόθεση της καταστολής της απεργιακής προσυγκέντρωσης στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου στις 26/09/2012

Κείμενο των συλληφθέντων/εισσών για την επίθεση της προσυγκέντρωσης για την απεργειακή κινητοποίηση στις 26/9/12 στη Πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου
 
Για την υπόθεση της καταστολής της απεργιακής προσυγκέντρωσης στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου στις 26/09/2012

Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα γενικής απεργίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι/ες κατέβηκαν στο δρόμο, με σκοπό να πορευτούν προς την απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να κυνηγηθούν οι διαδηλωτές/ριες στα γύρω στενά, πολλοί να χτυπηθούν και να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Πάνω από 20 άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό αστυνομικής επίθεσης έλαβε χώρα σε αντίστοιχες απεργιακές προσυγκεντρώσεις στο Παγκράτι (καλεσμένη από την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου») και στη Δάφνη (καλεσμένη από τη «Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου»).