Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Να προστατευτούν ως «ικέτες» οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Την έντονη αντίθεση της στην αίτηση ακύρωσης παροχής ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που έχουν καταφύγει στην χώρα μας, εκφράζει η Πρωτοβουλία πολιτών «Όχι στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών». Παραλλήλως, μέλη της Πρωτοβουλίας χαρακτηρίζουν κορυφαία στιγμή για την ελληνική δικαιοσύνη την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί.
«Οι τρείς συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με τις αμετάκλητες αποφάσεις τους, έκριναν να μην εκδοθούν οι οκτώ ικέτες Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία με το σκεπτικό ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και πιθανόν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους», αναφέρει η επιστολή μελών της Πρωτοβουλίας.

Χαρακτηρίζει επίσης «αξιοσημείωτη» την τοποθέτηση του αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαράλαμπου Βουρλιώτη ότι «οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν. Είναι ικέτες. Ακόμη και αν είναι εχθροί της Ελλάδος, να μην εκδοθούν στην Τουρκία».
« Ήταν μια κορυφαία στιγμή των Ελλήνων δικαστών που ανακούφισε και ικανοποίησε το δημοκρατικό κίνημα που αναπτύχθηκε κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης γι αυτό τον σκοπό έφεραν τους πολίτες που σέβονται την δημοκρατία να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν μια πρωτοβουλία πολιτών η οποία πρόταξε στον αγώνα της τον Μανώλη Γλέζο, βασικό ομιλητή στην μεγάλη εκδήλωση που έγινε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας.
Αναφερόμενοι μάλιστα στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του Α.Π από την πρωτοβουλία πολιτών (27 Ιανουαρίου 2017) τονίζουν ότι «είναι η δέουσα απάντηση στους υπερασπιστές του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, για την απαράδεκτη άσκηση της αίτησης ακύρωσης απόφασης, για την παροχή ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς».