Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στην Αφρίν

Κάλεσμα προς «όλες τις αντιϊμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές και αντιφασιστικές δυνάμεις» να συμμετάσχουν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, στις 6 το απόγευμα και την πορεία προς την τουρκική πρεσβεία απευθύνουν κουρδικές οργανώσεις.

«Το τουρκικό Κράτος πέρασε σε μια συνολική επίθεση ενάντια στους Κούρδους. Το τουρκικό Κράτος βλέπει τις κατακτήσεις των Κούρδων σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου σαν απειλή για την ύπαρξή του. Οι κατακτήσεις του κουρδικού λαού στην Ροζάβα είναι ο στόχος του τουρκικού κράτους. Αυτή η στάση του φασισμού μετατράπηκε σε επίθεση και στρατιωτική εισβολή στο καντόνι του Αφρίν στην Ροζάβα στις 19 Γενάρη του 2018.

»Σχεδόν δυο μήνες συνεχίζει η εισβολή στο Αφρίν που συνοδεύεται από σφαγές, έχοντας δίπλα του δυνάμεις Τζιχαντιστών με πολεμικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας. Στο Αφρίν καταστρέφονται χωριά και λεηλατούνται κατοικημένες περιοχές, δολοφονούνται παιδιά και γυναίκες με βαρείς βομβαρδισμούς. Αυτή η εισβολή πραγματοποιείται με την ανοιχτή ή σιωπηλή υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών κρατών ΗΠΑ, Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διαπραγματεύονται για τα βρώμικα συμφέροντά τους, πάνω την αιματοχυσία του κουρδικού λαού από το τουρκικό κράτος. Το Αφρίν βρίσκεται κάτω από μια εισβολή και πολιορκία της φασιστικής Τουρκίας που έχει δίπλα της και της προσφέρουν την υποστήριξή τους οι ιμπεριαλιστικές-καπιταλιστικές δυνάμεις και τα περιφερειακά αντιδραστικά κράτη.

Αν θέλεις ! Να λέγεσαι άνθρωπος

Δεν θα πάψεις ούτε στιγμή 
ν΄αγωνίζεσαι για την
ειρήνη 
και για το δίκαιο.
Αυτό μόνο, με μεγάλη θλίψη, 
θυμό και σεβασμό στη 
μνήμη ανθρώπων που χάνονται 
καθημερινά τόσο άδικα .. 

Θα βγείς στους δρόμους, 
θα φωνάξεις,
τα χείλια σου 
θα ματώσουν απ΄τις φωνές 
το πρόσωπό σου 
θα ματώσει από τις σφαίρες 
– μα ούτε βήμα πίσω. 
Κάθε κραυγή σου μια πετριά 
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων 
Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει
την αδικία. 
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή.