Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ο Μακρόν σώζει την Ευρώπη αλλά διαλύει την Υεμένη


"Η 5η Γαλλική Δημοκρατία στο διάστημα 1998-2016 έχει πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 73 δισ. ευρώ (στοιχεία ΕΕ), κερδίζοντας την πρώτη θέση στις εξαγωγές όπλων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Ο εκλεκτός πελάτης για την Γαλλία παραμένει με διαφορά η Σαουδική Αραβία (βλ. πίνακα). Σε αυτά τα στοιχεία δεν υπολογίζονται οι άδειες εξαγωγής που δόθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση στις εταιρείες."

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
«Οι διπλωματικές και οικονομικές συναλλαγές μας με τη Ρωσία, την Τουρκία ή την Κίνα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απόκρυψη ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων πίσω από ένα πέπλο σεμνότητας(voile pudique). Διαφορετικά, θα προδώσουμε τον εαυτό μας«. Αυτά ήταν τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν το καλοκαίρι του 2017. Μια θαρραλέα διατύπωση από τον άνθρωπο, στον οποίο πολλοί –συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων ευρω-αριστερών- εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για να σωθεί το πρότζεκτ ΕΕ.Αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι, επικρατεί ένα τοπίο που δεν θυμίζει σε τίποτα μια ευρωπαϊκή πόλη. Νοσοκομεία και σχολεία έχουν μετατραπεί σε βουνά από μπάζα. Την στιγμή που στην Ευρώπη ο κόσμος κανονίζει τις διακοπές του, περίπου 1.000.000 άνθρωποι στην Υεμένη υποφέρουν από χολέρα, εκ των οποίων οι 600.000 είναι παιδιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Περίπου 2.000.000 παιδιά δεν θα προλάβουν να γιορτάσουν τα επόμενα γενέθλιά τους, καθώς υποφέρουν από υποσιτισμό οξείας μορφής. Σχεδόν 6.000 έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 10.000 είναι τραυματισμένα. Οι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους υπολογίζονται σε 3.000.000. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων ετών στον πλανήτη, που ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Mark Lowcock περιέγραψε σαν «Αποκάλυψη».

Φρίκη στην Καλαμάτα - Έβαλαν κροτίδες μέσα στο στόμα σκύλου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες σοκαριστικές φωτογραφίες από την κακοποίηση σκύλου στην Καλαμάτα. Όπως κατήγγειλε μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας άγνωστοι τοποθέτησαν κροτίδες στο στόμα του ζώου. 
Ο σκύλος βρέθηκε να αιμορραγεί με διαλυμένο το στόμα.
Δύο περαστικοί βρήκαν τον σκύλο αιμόφυρτο στον δρόμο και ειδοποίησαν την Φιλοζωική. Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ελπίδα και προκρίθηκε η ευθανασία.
Μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας αναφέρει στο Facebook:«Πανέμορφο περήφανο πλάσμα...Γεννήθηκε μόνο να αγαπά και να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Όπως βλέπετε όμως κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη στην Καλαμάτα του έβαλαν κροτίδα στο στόμα. Ο θάνατος του μαρτυρικός».