Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ο δήμαρχος της Πάτρας που άλλαξε τη ζωή των φτωχών και των άστεγων της πόλης του...

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ξεχωρίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αποδεικνύει έμπρακτα πως «τα παιδιά και οι ανάγκες τους δεν είναι κόστος». Να τι κατάφερε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης

1. Εξασφάλισε την ημερήσια διατροφή για όλους τους απόρους της πόλης.
2. Κάνει την διανομή κατ’ οίκον των μερίδων φαγητού μέσω δικύκλων, για όσους άπορους αδυνατούν να βγουν από το σπίτι είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω ηλικίας.
3. Έφτιαξε κεντρικά μαγειρεία στην Πλαζ για να φτιάχνουν το φαγητό.
4. Προμηθεύτηκε βαν για να μεταφέρει εγκαίρως το ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία προς τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.
5. Καθιέρωσε από από αυτή την σχολική χρονιά κολατσιό για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους, προκειμένου να μην γίνεται διάκριση ανάμεσα σε εύπορους και μη.
6. Έχει ήδη ετοιμάσει 13 δομές σε όλη την πόλη, που καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Πάτρα, για την διανομή του φαγητού.
7. Μείωση δημοτικών τελών, αύξηση για τη μεγάλη ιδιοκτησία.
Το σύνθημα του Δήμου είναι ένα: “κανείς μόνος του στην κρίση”.
Και οι εργαζόμενοι στο Δήμο προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Έργο των 300.000, στοίχισε μόνο 1000 ευρώΧαρακτηριστικό της δημαρχίας Πελετίδη είναι και το έργο της αποκατάστασης της πλαζ στην οποία διασφάλισε πολύ μικρό κόστος, καταφέρνοντας έτσι να λύσει ένα πρόβλημα που σοβούσε εδώ και πολλά χρόνια.

Η επιστήμη πίσω από τον έλεγχο του πλήθους

Η «Ψυχολογία των μαζών», του Λε Μπον Γουστάβ
είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1895 στη Γαλλία και αποτελεί τον γενέθλιο τόπο των «μαζών». Πριν το βιβλίο αυτό, αν εξαιρέσουμε τις σύγχρονες σχεδόν αιχμές του Νίτσε δεν υπήρχαν «μάζες».

Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, πατέρας της ψυχολογίας, στο βιβλίο του «η ψυχολογία των μαζών και η ανάλυση του εγώ», αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχολογίας των κοινωνιών, αναφέροντας πως οι μάζες διακατέχονται από τα αρχέγονα ένστικτα του ανθρώπου, τα οποία ως επί το πλείστον είναι βίαια, επιθετικά και σεξουαλικά. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν τις κοινωνίες στο χάος. Ακόμη ισχυριζόταν ότι οι μάζες είναι χειραγωγίσιμες, είναι εύπλαστες κι ότι μπορείς να αγγίξεις τις επιθυμίες και τους φόβους τους και να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Στη συνέχεια του 20ου αιώνα αναπτύχθηκαν πολλές θεωρίες και μέθοδοι για την χειραγώγηση της ψυχολογίας των μαζών και των έλεγχο των κοινωνιών.

Το πείραμα του Asch

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, διεξήχθησαν επίσης αρκετά ψυχολογικά πειράματα με σκοπό να κατανοηθεί η πραγματική φύση του ανθρώπου, από τι επηρεάζεται, τι φοβάται. Ένα ενδεικτικό είναι το πείραμα του Asch. O Solomon Asch μελέτησε πειραματικά τη «συμμόρφωση» στο Κολέγιο του Swarthmore το 1951, ζητώντας από μία ομάδα φοιτητών του να πάρει μέρος σε ένα υποτιθέμενο οπτικό τεστ. Ο κάθε συμμετέχων, τοποθετούνταν σε μια ερευνητική ομάδα, η οποία είχε σαν στόχο να ταιριάξει τις γραμμές που είχαν σχεδόν το ίδιο μήκος. Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να αναφέρουν ποια από τρεις γραμμές που τους έδειχναν, είχε σχεδόν το ίδιο μήκος με μία γραμμή αναφοράς.

15 χρόνια από την πτώση του Σαντάμ

Δεκαπέντε χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ πλέον είναι ξεκάθαρο: ο πόλεμος αυτός βασίστηκε σε ψέματα, κόστισε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και βύθισε τη Μέση Ανατολή στο χάος.

Στις 9 Απριλίου 2003 αμερικανοί στρατιώτες ρίχνουν το άγαλμα του Σαντάμ Χουσεΐν στη Βαγδάτη. Αυτή η συμβολική εικόνα που έκανε το γύρω του κόσμου αποτυπώθηκε στο μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων. 15 χρόνια έχουν περάσει από τότε και πολλά ερωτήματα γύρω από τον πόλεμο του Ιράκ παραμένουν αναπάντητα. Όπως για παράδειγμα ο αριθμός των θυμάτων που κόστισε αυτός ο πόλεμος. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 150.000 μέχρι και 650.000 νεκρούς.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι η αιτιολόγηση αυτής της αιματοχυσίας βασίστηκε σε ψέματα. Ψέματα τα οποία είχαν ξεκινήσει ήδη έξι εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε τον Σαντάμ Χουσεΐν ότι είχε υπό την κατοχή του βιολογικά και χημικά όπλα μαζικής καταστροφής και ότι η κυβέρνησή του στήριζε τη διεθνή τρομοκρατία και επεδίωκε την κατασκευή πυρηνικών όπλων. 

Επιπλέον είχε πει ότι προκειμένου το Ιράκ να αποφύγει τους εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους όπλων των Ηνωμένων Εθνών είχε δημιουργήσει στόλο κινητών εργαστηρίων χημικών και βιολογικών όπλων σε φορτηγά. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί του Πάουελ αποδείχθηκαν ψευδείς.

Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!



«Μετά ένας κουράζεται να εξηγεί, να...
μιλάει,
να προσπαθεί μ' όλους τους τρόπους να γίνει αντιληπτός.
Ορισμένες φορές πρέπει απλώς να χαμογελάει
και να τους στέλνει να γαμηθούνε»
Τσαρλς Μπουκόφσκι

Άντε πάλι "ξανά μανά" το ίδιο αφήγημα... Ο Άσαντ δολοφονεί αμάχους με χημικά...
Άντε πάλι "ξανά μανά" η εγχώρια δημοσιογραφική πορνεία τ΄'οσο η δεξιά με τη ναυαρχίδα της την "Καθημερινή" όσο κι η όλη "αριστερά" του Σόρος με επικεφαλής την "Αυγή", αλλά κυρίως το ΠΑΕ-ΜΠΕ κι η ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός με αίμα!

Ούτε ένα ΜΜΕ την παραμικρή αναφορά στα συσκευασμένα τοξικά αέρια, τα απαγορευμένα χημικά "Made in Germany" που βρέθηκαν άφθονα στις αποθήκες των δολοφόνων τζιχαντιστών στη Γκούτα. Ποια η σχέση της Γερμανίας με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και την Τουρκία που αποτελεί είσοδο εφοδιασμού των δολοφόνων;

Το έγκλημα της βιομηχανοποιημένης κτηνοτροφίας

Το ανθρώπινο είδος έχει προκαλέσει
ανά τους αιώνες τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, γεγονός που τα τελευταία μόλις χρόνια φαίνεται να απασχολεί μια περιορισμένη μερίδα πολιτών, που μάχονται για τον περιορισμό τους. Για πολλούς, η καταστροφή που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί σε φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή, το λιώσιμο των πάγων και η καταστροφή των τροπικών δασών. Αυτό όμως που παραγνωρίζεται είναι η προβληματική αντιμετώπιση του ζωικού βασιλείου. 

Η παρεμβατικότητα του ανθρώπου στη φύση μας γυρνά πίσω κατά δεκάδες χιλιάδες χρόνια, αφού οι πρόγονοί μας, από την εποχή του λίθου κιόλας, ήταν ήδη υπεύθυνοι για μια σειρά οικολογικών καταστροφών. Όταν οι πρώτοι άνθρωποι έφτασαν στην Ωκεανία, περίπου 45.000 χρόνια πριν, οδήγησαν γρήγορα στην εξαφάνιση το 90% των μεγάλων ζώων που κατοικούσαν την ήπειρο. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική επίδραση που είχε ο Homo sapiens στο οικοσύστημα του πλανήτη και φυσικά δεν θα ήταν η τελευταία.

Περίπου 15.000 χρόνια πριν, το ανθρώπινο γένος θα έφτανε και στην Αμερική, συμβάλλοντας στην εξαφάνιση περίπου του 75% των μεγάλων θηλαστικών της. Πολλά άλλα είδη θα εξαφανίζονταν ταυτόχρονα και από την Αφρική, από την Ευρασία και από πληθώρα νησιών γύρω από τις ακτές τους. Συνολικά, μάλιστα, ο Homo sapiens οδήγησε στην εξαφάνιση περίπου το 50% όλων των μεγάλων χερσαίων θηλαστικών του πλανήτη, πριν καν προλάβει να καλλιεργήσει το πρώτο κομμάτι γης, να δημιουργήσει εργαλεία ή να ανακαλύψει τη γραφή.