Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο...


«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν...ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν'»
Μενέλαος Λουντέμης, "Οδός Αβύσσου, αριθμός 0"
Μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δέχεται η πάλαι ποτέ υπερδύναμη και μετά το αποτυχημένο αφήγημα των νέων "χημικών όπλων" (Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!), τα ΜΜΕ κι η "δημοσιογραφία" Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέλαβαν το βομβαρδισμό που είχε διακηρύξει ο Τραμπ μαζί με τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια":
"Ο Άσαντ βρίσκεται προστατευμένος σε ρωσικό μπούνκερ, χωρίς παράθυρα...", "Ο Άσαντ δραπέτευσε στην Τεχεράνη...", "Ο Άσαντ διαφεύγει προς το Λίβανο...", "Ο Άσαντ από χωρίο εις χωρίο για να διασωθεί..."!
Μπροστάρης στην καθοδήγηση των "ελληνικών" ΜΜΕ το κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός κι αναμεταδότες της νεοταξικής προπαγάνδας όλοι οι "δημοσιογράφοι" και ΜΜΕ: "Μετά την κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο στη βάση Khmeimim" 
Τώρα πλέον η δημοσιογραφική πορνεία ξεπέρασε κάθε παραλλαγή των μύθων του Αισώπου: «Βοήθεια συγχωριανοί, ένας λύκος τρώει τα πρόβατά μου. Τρέξτε. Βοήθεια»
Χωρίς φιλοδοξία να ζητήσει μια συγνώμη, ή να ενημερώσει ανασκευάζοντας η κρατικοδίαιτη ηγεσία και το κρατικοδίαιτο προσωπικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες στη Δαμασκό ο πρόεδρος Άσαντ συνάντησε τις νέες και τους νέους της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ναού της Αγάπης (Al Mahaba).

Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Δημάκη - Νέα συγκέντρωση στο υπ. Δικαιοσύνης

Απέρριψε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το κατεπείγον αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης. Το αίτημα για χορήγηση έκτακτων αδειών αναμένεται να επανεξεταστεί τη Δευτέρα, ωστόσο είναι αβέβαιο αν ο Βασίλης Δημάκης θα βρίσκεται ακόμα εν ζωή τότε. 
Ο φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής, που βρίσκεται έναν μήνα σε απεργία πείνας και μία εβδομάδα σε απεργία δίψας συνεχίζει τον αγώνα του, κάτι που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στον θάνατο καθώς ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει δέσμευση για ικανοποίηση του μοναδικού αιτήματος του απεργού, ώστε να σωθεί η ζωή του. 
Από την δικηγόρο του κατατέθηκε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, με την έκκληση να παρέμβει για να σωθεί η ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας. 
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Βασίλης Δημάκης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, "μας ευχαρίστησε όλους κι όλες και ζήτησε ν' αποσυρθεί". 
«Μας χαιρέτησε κουρασμένος, σχεδόν τρεκλίζοντας, δηλώνοντας ότι, πάντως, τον σεβασμό που κέρδισε για τον εαυτό του, τον οποίον προσπαθεί επίμονα να "σπάσει" το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την ίδια την αξιοπρέπειά του, που προσκαλείται ν' αμπεμπολήσει, δεν τα απεμπολεί, "για κανένα λόγο". 
Δεν θα δεχθεί, είπε, πλέον, επισκεπτήρια ούτε από την οικογένειά του, γιατί του 'χει μείνει ελάχιστος χρόνος και θέλει να κάνει τον απολογισμό του ως άνθρωπος που κλείνει τον κύκλο της ζωής του -η όποια παραπάνω συγκίνηση θεωρεί πως θα τον "στείλει" αμέσως.